Primimad og bålkok

– lyder det som gourmet mad, for andre end for spejderne selv? Måske ikke men det var det  :-)

Forret:

Brændeældesuppe (brændenælderne havde vi naturligvis selv plukket) ned pandebrød til (pandebrødene var i flere varianter, nogle blot “almindelige”, andre med brændeælder i og de sidste med hyldeblomst i) samt hjemmerystet smør

Hovedret:

Salt-indbagte kyllinger, hjemmelavet pasta og hjemmelavet grillspyd

Dessert:

Grillede frugter i ananas, samt pandekager (både almindelig og nogle med hyldeblomst)

 

Og der blev naturligvis også forsøgt med at lave spejlæg på en varm sten

 

Søndag den 19. juni havde junior og trop inviteret forældre og søskende til båldag ved spejderhytten.

25

Ved ankomsten var der lavet en lille indhegning, med 4 store kyllinger, ikke længe efter var der også både spejder og søskende i indhegningen

21

Alle fik snakket med kyllingerne… Men der var lige det ved det – de kyllinger, de var vores frokost

23

her demonstreres hvordan kyllingen skal holdes, inden den bedøves. De næste par billeder lader vi stå for sig selv – blot kan vi sige, at ikke kiggede da hønsene skulle slagtes (og her skal det lige skrives at alt både bedøvning og slagtning, foregik under ordnet forhold)

2 4

20

Hønsene skulle plukkes, og reglen var, at man skulle plukke minimum en fjer af, for at få lov til at spise af den. Alle deltag entusiastisk i dette projek

 

5 31

Kyllingerne skulle renses, men forsigtigt, så der ikke gik hul på noget.

 

6

Kyllingerne kunne ikke komme direkte på bålet, så der blev lavet masser af saltdej, som kyllingerne skulle pakkes helt ind i.

Imens var “krydderi holdet” på jagt, efter både brændeælder og hyldeblomster.

Det var gang i både, brændeældesuppen, lave dej til pandebrødene, dejen til pandekagerne, på en gang

33 32

 

7 gryderne til bålet bliver sæbet godt ind i brunsæbe

 

19 Kyllingerne på bålet

 

8 Kyllingerne lignede ikke rigtig nogen der var værd at spise på dette tidspunkt

De næste billeder siger sige selv – total lækker mad

9 10 15 16 17 18 28

 

27

Et lille stemningsbillede

 

 

Efter forret og hovedret, skulle der vaskes op, snittes brugt og bagespandekager

26 12 13

 

 

Og dagen afsluttes naturligvis med uddeling af mærker

14